Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelBergambacht

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Dorcas start noodhulp in Noord-Irak

Dorcas start noodhulp in Noord-Irak

Hulporganisatie Dorcas komt in actie voor de ontheemde en gevluchte mensen in Noord-Irak. Dorcas Bergambacht draagt financieel haar steentje bij. Strijders van IS (Islamitische Staat) namen de afgelopen dagen vier christelijke plaatsen in ten oosten van Mosul. Massaal sloegen de inwoners op de vlucht richting Erbil, vijftig kilometer oostwaarts. Daar helpt Dorcas ze aan voedsel en matrassen. De hulporganisatie onderzoekt de mogelijkheid om een grootschaliger hulpprogramma op te starten voor de komende drie tot zes maanden. Daarnaast begint Dorcas met voedselhulp aan Iraakse vluchtelingen in Libanon.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De strijd in Irak heeft nu al gezorgd voor 1,2 miljoen ontheemden en vluchtelingen in dit land. Veel van hen bevinden zich in het Koerdische gedeelte van Irak. Ze zoeken onderdak in vluchtelingenkampen, kerken, parken en leegstaande gebouwen. De angst voor IS is groot in de vier genoemde steden (Karakosh, Tal Kayf, Bartella en Karamlesh). Eerder gaf IS christenen in Mosul de keuze: bekering tot de islam, een hoge islamitische belasting of de dood.

‘Dorcas was eerder actief in Irak en wij werden benaderd omdat ze ons kennen en vertrouwen’, zegt Michel Gendi, directeur Programma’s van Dorcas. Al sinds juni vindt er noodhulp plaats aan ontheemde mensen in de vorm van voedselpakketten, matrassen, dekens en verzorgingsartikelen. Sinds juni kregen vijfhonderd families noodhulp (voor een overzicht van de gebeurtenissen tot nu toe, zie www.dorcas.nl/noodhulp-irak).

Dorcas blijft noodhulp verlenen in augustus en september. Ook onderzoekt zij de mogelijkheid om een grootschaliger hulpprogramma op te starten voor de komende drie tot zes maanden. Daarnaast begint Dorcas met voedselhulp aan Iraakse vluchtelingen in Libanon.

nieuws archief

Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer