Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelBergambacht

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Brand naast Dorcas Winkel Bergambacht

Brand in hennepkwekerij dupeert ondernemers

Zondagavond 3 mei brak brand uit op het industrieterrein in Bergambacht. In het betreffende pand aan de Transportstraat 43 ontstond de brand vrijwel zeker in een hennepkwekerij, die goed verstopt zat achter een dubbele muur.

De Bergambachtse brandweer was snel ter plaatse en kreeg assistentie van het
brandweerkorps uit Stolwijk. De aanwezige politiemensen hielden het toegestroomde publiek op afstand in verband met eventueel ontploffingsgevaar. De brandweer forceerde een deur van het pand en had de brand snel onder controle. Rond 20.45 uur was de brand meester. Het nablussen duurde nog enige tijd, waarna de politie met een onderzoek startte.

De belendende panden liepen flinke rookschade op. In een van de panden stonden vier oldtimers en een caravan. Dorcas Bergambacht is eveneens zwaar gedupeerd. De kringloopwinkel stond urenlang vol rook. Veel tweedehands goederen zijn nu waardeloos en worden afgevoerd. Een schoonmaakploeg hoopt in drie werkdagen het pand te ontdoen van roet, zodat op donderdag de verkoop kan worden hervat.

Een van de omstanders maakte zich erg kwaad. ,,Die hennepkwekers veroorzaken veel overlast,” vertelde de desbetreffende persoon. ,,Degene van wie het pand is, is enkele jaren geleden al een keer opgepakt voor hetzelfde misdrijf. De straffen voor wietteelt zijn veel te laag in Nederland. Die gasten beginnen gewoon ergens anders weer opnieuw. De ondernemers die nu veel schade hebben, zijn de dupe.”

Bijbehorende Foto's

20150503211654
20150503211235

nieuws archief

Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer